北京奥数网
北京站

2020年大事记

奥数北京站 > 小升初 > 小升初真题 > 英语天天练 > 正文

2018北京小升初英语备考专题及解析:阅读理解4

2018-05-24 19:01:19

2018北京小升初英语备考专题及解析:阅读理解4

  D

  Fire can help people in many ways. But it can be very dangerous. Fire can heat water, warm houses, give light and cook. But fire can burn things, too. It can bum trees, houses, animals or people. Sometimes big fire can bum forests.

  Nobody knows for sure how people began to use fire. But there are many interesting stories about the first time a man or a woman started a fire. One story from Australia tells about a man very, very long time ago. He went up to the sun by a rope (绳子) and brought fire down.

  Today people know how to make a fire with matches (火柴). Children sometimes like to play with them. But matches can be very dangerous. One match can burn a piece of paper, and then it might burn a house. A small fire can become a big fire very fast. Fire kills many people every year. So you must be careful with matches. You should also learn to put fires. Fires need oxygen (氧气). Without oxygen they will die. Cover a fire with water, sand or sometimes with your coat. This keeps the air away from a fire and kills it. Be careful with fire, and it will help you. Be careless with fire, and it will bum you.

  31.    How did people begin to use fire?

  A.    Not everybody knows how people began to use fire

  B.    Nobody knows how to make a fire

  C It is an Australian who started a fire

  D. We are not sure how people began to use fire

  【小升初英语团队解析】由原文” Nobody knows for sure how people began to use fire. “可知,人类是如何开始使用火的,人们都丌确定。故选 D。

  32. Children mustn’t play with matches because

  A. matches bum paper    B. isn‘t interesting

  C. they can be dangerous    D. they can bum a house

  【小升初英语团队解析】由原文”But matches can be very dangerous.“可知,火柴十分危险。

  故选 C。

  33. When you are going to put out a fire, you,

  A. must be careful B. should keep air away from it C. must know it is dangerous D. should cover it with water

  【小升初英语团队解析】由原文”Fires need oxygen (氧气). Without oxygen they will die.This keeps the air away from a fire and kills it.“可知,要扑灭火应使其不空气隔绝,故选 B。

  34. We must be careful with fire, or it

  A. will die

  C. might bum us

  B. will warm our houses

  D. won’t help us

  【小升初英语团队解析】由原文”Be careful with fire, and it will help you. Be careless with fire, and it will bum you.“可知,若丌当心火可能会烧伤人类,故选 C。

  35.    Which of the following is the main idea of this passage?

  A. Fire can help people in many ways.

  B. Fire can be both helpful and dangerous

  C. Fire can bum things and people

  D. We must be careful with matches

  【小升初英语团队解析】通读全文,第一段主要介绍火的好处,第二段主要介绍人类用火的起源,第三段主要介绍火的弊端,以及失火的应对措施。由文章开头” Fire can help people in many ways. But it can be very dangerous.“结尾”Be careful with fire, and it will help you. Be careless with fire, and it will bum you.

  “可知选 B。

关注奥数网官方微信 数学资料、数学真题、更有全国教育资讯
微信搜索“奥数网”或扫描二维码即可添加

来源:北京家长帮 作者:易水小寒

   您还可以通过手机、平板电脑等移动设备访问北京奥数网,升学路上有我们相伴。>>[点击查看]

相关文章

点击查看更多
  • 欢迎扫描二维码
    关注奥数网微信
    ID:aoshu_2003

  • 欢迎扫描二维码
    关注中考网微信
    ID:zhongkao_com

24小时热帖每周热帖

最近发生的事

学校推荐

攻略推荐

北大附中

北大附中初中部共有18个教学班,学生700人左右,教...

点击查看

教育导航

  1. 北京站 上海站 广州站 深圳站
  2. 天津站 武汉站 成都站 石家庄站
  3. 南京站 杭州站 济南站 苏州站
  4. 郑州站 沈阳站 太原站 重庆站
  5. 长沙站 合肥站 宁波站 青岛站
本地教育

本地教育资讯 | 推优指导 | 择校攻略

面试技巧 | 经验交流 | 分班考试

特长生 | 小学统测 | 最新试题

热门资料

本地教育信息 | 真题

面试题 | 模拟题

重点中学

北京人大附中 | 北京北大附中

北京十一学校 | 北京二中分校

北京第四中学 | 北京第八中学

小学试题

期中试题 | 口算题

期末试题 | 数学知识点

单元测试 | 练习题

广告服务 - 营销合作 - 友情链接 - 网站地图 - 服务条款 - 诚聘英才 - 问题反馈 - 手机版

京ICP备09042963号-9 京公网安备 11010802020155号

奥数网版权所有Copyright@2005-2016 www.aoshu.com. All Rights Reserved.

收藏 问卷 顶部
关注奥数网微信 关注优享号微信 顶部
-->